Ce mai mâncăm noi

Atunci când rămân în pană de idei și nu găsesc pe ușa frigiderului nici o recomandare „nutritivă”  (că, deh! nu suntem în 2050 ca să avem așa ceva pe acasă) încep  și combin, testând cantități și compoziții, până pun la punct o rețetă nouă (defect profesional).

Ieri am meșterit niște biscuiți nutritivi pentru micul dejun. Ce mi-a ieșit vă arăt mai jos, cu precizarea că, dacă îi doriți mai crocanți, e bine să îi țineți câteva ore pe un platou, la uscat.

100 grame de unt la temperatura camerei

75 grame de zahăr brun (sau alt îndulcitor) 

3 ouă

50 grame de migdale măcinate 

50 grame de fulgi de nucă  de cocos

10 grame de susan alb sau negru

1 măr ras (varianta 1) sau  zeama de la 1 lămâie, împreună cu coaja rasă (varianta 2)

aproximativ 250 grame de făină integrală (cantitatea poate varia în funcție de consistența compoziției)

1plic de praf de copt

 

Se amestecă  ingredientele exact în ordinea prezentată în rețetă. În imaginea de mai jos, compoziția conține primele 6 ingrediente:

IMG_20150724_074147

Eu am optat pentru prima variantă a rețetei (varianta cu măr); așa arată compoziția după adăugarea ultimelor ingrediente:

IMG_20150724_074325

Cu o lingură de supă se fac formele de biscuiți și se așează pe hârtie cerată. Se introduc în cuptorul încins la 200 grade pentru 10 minute,  apoi se mai  lasă 15 minute la 170 grade. Și așa arată biscuiții cu cinci minute înainte de a-i scoate de la cuptor:

IMG_20150724_074542

 

 

(Visited 88 times, 1 visits today)

One thought on “Ce mai mâncăm noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *