Vă prezentam ieri cele mai noi studii medicale cu privire la efectele pe care le are asupra organismului consumul de ulei de cocos.
Din punctul meu de vedere, acesta este un superaliment ce nu ar trebui să lipsească din bucătărie. (Despre utilizările în scop cosmetic ale uleiului de cocos voi reveni într-un articol viitor).
Și pentru că am primit mai multe întrebări referitoare la modul de utilizare al uleiului de cocos, am reușit să fac astăzi două preparate, bineînțeles, cu buburuza de gâtul meu. Ajunsă deja la vârsta la care curiozitățile sunt tot mai sonore, fiica mea e nelipsită din bucătărie.
Astfel că, prima rețetă – în variantă comică – ar suna cam așa:
„Punem într-un bol părți egale din cele trei ingrediente…”
„Mami, mami, che ata?”
„Amestecăm până la omogenizare…”
„Maaa-mi, che ata? Dă-mi! Dă-mi!”
„Obțional se pot adăuga fructe sau semințe crude…”
„Apine, mmm…! Bun! Bun!”
„Se pun la rece pentru 2 h și se servesc cu o felie de…”
„Ata, che ata? Che ata? Mami, bobește cu Ma-i-a!”
Varianta „descifrabilă” a rețetei de bomboane cu carob (roșcove), pe care m-am gândit să o exersez pentru petrecerea fiicei mele, este următoarea:
- 4 lg de unt de cocos
- 4 lg de pudră de roșcove
- 4 lg de miere (eu am folosit doar jumătate, deoarece mi s-a părut suficient de dulce compoziția)
- semințe de susan crud sau fulgi de cocos (opțional)
- fructe proaspete sau congelate (afine, stafide, căpșuni sau orice alt fruct)
Toate ingredientele se amestecă până la omogenizare, apoi se pun în tăvile pentru cuburi de gheață în care am adăugat deja câteva bucățele de fructe. Se lasă la congelator 2 h. Aceste bomboane se pot da și copiilor mai mari de 1 an, pudra de roșcove dovedindu-se a fi un înlocuitor foarte bun al pudrei de cacao (care este energizantă).
Pentru persoanele alergice la miere, se poate folosi orice alt îndulcitor natural (agave, arțar).
Vă las mai jos câteva imagini cu bomboanele noastre cu carob.
Dacă vreți să încercați încă o rețetă de desert în care să folosiți uleiul de cocos, aveți aici un chec rapid cu dovleac (dacă nu aveți rezerve la congelator, să știți că în supermarketuri încă se găsesc dovleci plăcintari).
Pingback:Bomboane de "ciocolată" pentru copii - Catinca Vlad