Meniu Închide

Strategie de curățenie

Îmi potrivesc pe frunte bandana roșie cu buline albe, îmi iau halatul de curățenie și dau pe gât paharul cu vitamine efervescente nemțești, pentru a fi sigură de reușita activităților de primăvară. Afară e soare, temperatura a ajuns, cu siguranță, la vreo 10-15 grade, iar determinarea mea de a muta curățenia din loc în loc este direct proporțională cu optimismul vremii de afară.
Așa că fixez în priză aspiratorul-minune cu sistem de spălare și uscare integrat pentru covoare și mochete, pregătesc mopul cu aburi pentru gresie și faianță, încarc rezervorul aspiratorului de geamuri cu soluție de curățat, verific și curățătorul portabil cu aburi pentru aparatele din bucătărie și trimit mesaj soțului să prelungească plimbarea micuței noastre prin parc, cu încă vreo câteva jumătăți de oră.
Curățenia de Paște nu a fost niciodată mai ușoară, ca acum, cu atâția aliați care fac treaba pentru mine. Unde sunt bunicile mele și mama să mă vadă și să blameze mătura și cârpa de praf de acum 40?

Hmm… Soarele ăsta de martie imbobocit, te dezmorțește din iarnă, dar te trimite cu ochii închiși în visare. Aproape că ajung să cred ceea ce visez și să refuz prezentul.
Cum arată prezentul meu? Cu o casă mare ce așteaptă să fie curățată și împrospătată până la sărbătoarea Paștelui și fără acele aparate-minune de curățenie, pe care le răsfoiesc în revistă. Mai am de pus cărămizi la salariu pentru a-mi permite așa „bijuterii”. Până atunci, sunt liberă să visez la ele.

Revenind cu picioarele pe pământ, îmi dau seama că mai sunt doar trei săptămâni până la Paște, așa încât se impune așezarea pe hârtie a strategiei de curățenie. Din experiența anilor trecuți, am observat că aceasta este obligatorie pentru a obține acea stare de împlinire, după ce termini totul cu bine, iar casa este numai bună de primit oaspeți.
Astfel:
– îmi notez, în primul rând, ziua/zilele dedicate spălatului, aspiratului sau stersului,
– apoi stabilesc ordinea camerelor și pregătesc cutii transparente pentru depozitat jucării, acte sau obiecte mici de decor, tocmai pentru a facilita o mai bună mobilitate în camere atunci când aspir sau șterg praful.
– verific dulapul cu produse de curățenie și completez acolo unde este nevoie,
– planific excursiile copilului la bunici sau mătuși pentru a nu-mi încetini activitatea acasă,
– trimit soțului pe e-mail calendarul zilelor cu activități în folosul familiei, pentru a-mi da două mâini de ajutor în zilele respective (și pentru a-și putea reprograma ieșirile de la bere ☺),
– încerc să rezolv orice altă sarcină care mi-ar putea aglomera timpul în acea perioadă.

După strategie, al doilea aliat în obținerea curățeniei perfecte cu eforturi minime și satisfacții maxime, chiar și în lipsa unor aparate-minune, sunt produsele de curățenie adecvate. Personal, am în casă permanent soluții de scos pete și detergent universal.

La final, vă împărtășesc un mic truc pe care l-am aflat de la o bună prietenă pentru curățarea sticlelor sau vazelor cu forme ciudate: se umplu jumătate cu apă caldă, detergent de vase și o mână de orez, iar apoi se agită bine. Veți fi surprinse de eficiența acestei metode. Asta așa, pentru că se apropie sărbătoarea Floriilor și sigur vă veți umple casa cu vaze cu flori.

Spor să aveți în curățenie!

 

 

Acest articol este scris pentru proba 9, din cadrul Spring SuperBlog

Sursa foto

“Fiecare gospodină poate economisi” sau economisirea acum 33 de ani

 

(Visited 190 times, 1 visits today)
Posted in Cutia cu pereți de cer

Articole similare

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.