Ieri am meșterit niște biscuiți nutritivi pentru micul dejun. Ce mi-a ieșit vă arăt mai jos, cu precizarea că, dacă îi doriți mai crocanți, e bine să îi țineți câteva ore pe un platou, la uscat.
100 grame de unt la temperatura camerei
75 grame de zahăr brun (sau alt îndulcitor)
3 ouă
50 grame de migdale măcinate
30 grame de fulgi de nucă de cocos
10 grame de susan alb sau negru
1 măr ras (varianta 1) sau zeama de la 1 lămâie, împreună cu coaja rasă (varianta 2)
aproximativ 250 grame de făină integrală (cantitatea poate varia în funcție de consistența compoziției)
1plic de praf de copt
Se amestecă ingredientele exact în ordinea prezentată în rețetă. În imaginea de mai jos, compoziția conține primele 6 ingrediente:
Eu am optat pentru prima variantă a rețetei (varianta cu măr); așa arată compoziția după adăugarea ultimelor ingrediente:
Cu o lingură de supă se fac formele de biscuiți și se așează pe hârtie cerată. Se introduc în cuptorul încins la 200 grade pentru 10 minute, apoi se mai lasă 15 minute la 170 grade. Și așa arată biscuiții cu cinci minute înainte de a-i scoate de la cuptor:
Pingback:Un mare NU merelor rase cu biscuiți! - Catinca Vlad