Meniu Închide

Ce cadou facem rudelor „pretențioase”?

În perioada sărbătorilor, rudele se împart în două categorii: cele pentru care alegerea unui cadou reprezintă un moment de bucurie, ce ne permite să rămânem în zona noastră de confort și a doua categorie, rude cărora niciodată nu știm ce să le luăm, care sunt greu de mulțumit sau cărora nu le lipsește nimic.

Dacă pentru cele mai apropiate persoane, listele de cadouri sunt clare, planificate chiar cu mult timp înainte, pentru acele rude „dificile și greu de mulțumit” alegerea devine o sarcină epuizantă.
„Are de toate, ce să-i mai iau?”, „Oare ce culoare preferă?”, „Dacă mai are altul la fel?”,  „Va fi mulțumit?”,  „Anul trecut nici nu l-a scos din ambalaj!” – cam așa arată furtuna mea de gânduri care, de cele mai multe ori, mă blochează și mă aruncă exact în forfota din ultimele zile de cumpărături.

Există cadouri neutre, „de siguranță” cum le spun eu, cu care nu riști să dai greși (vin, bomboane, aranjamente florale, obiecte de birotică etc.). Doar că, nu știu cât de impresionate ar fi unele persoane dacă le-aș dărui, an de an, același coș cu cozonaci împachetați frumos și cu o sticlă de vin printre aranjamente pout-pourri.

Anul acesta, în goana mea digitală după cadouri, am dat peste un artist care aduce o gură de inspirație celor ca mine. Fiu de pictor şi moștenitor al darului de a crea din culoare, Marius mânuiește pensule magice într-un mod inedit și fascinant.

El este cel care a pus bazele proiectului PicturaMea.ro . Dacă vă imaginați că în atelierul lui veți găsi pictori cu mustăți răsucite, câteva zeci de tuburi de culoare, tablouri așezate lângă perete, în așteptarea unui ultim retuș sau borcane pline cu pensule de toate mărimile, vă înșelați. În atelierul lui nu miroase a vopsea umedă, pentru că se pictează cu pensule virtuale, oricând, oriunde și ori de câte ori îi solicită clientul.

Când l-am întrebat de ce a lăsat deoparte atmosfera clasică dintr-un atelier de pictură (așa cum văzuse acasă, în copilărie) și s-a orientat spre varianta digitală, mi-a povestit că scânteia s-a produs într-o dimineață oarecare, în timpul unei discuții cu un pictor renumit. O întâmplare recentă a acestuia i-a atras atenția și l-a făcut să conștientizeze mult mai bine limitările pe care le are un atelier tradițional de pictură și dificultățile prin care trec artiștii atunci când clienții lor nu sunt pe deplin mulțumiți. Când un pictor realizează un portret și este refuzat de client pe motiv că îl înfățișează „prea gras” sau „prea bătrân”, orice corectură cerută de client pe pânza de lucru poate compromite tabloul. Se spune că nu ai voie să critici arta, pentru că toată arta este frumoasă, dar acest adevăr are mai multe nuanțe. Un singur punct de culoare pus acolo unde trebuie poate schimba întreaga creație și invers.

Uitându-mă pe lista mea incompletă de cadouri și răsfoind portofoliul echipei de la PicturaMea.ro, am decis să aleg un astfel de cadou, bazându-mă pe sensibilitatea artistică a rudelor mele. Artiștii pe care i-a cooptat Marius în acest proiect inedit, pictează direct pe poză, existând posibilitatea retușării unde și de câte ori cere clientul. Portretul poate fi pictat cu accente impresioniste, de pop-art, în acuarelă sau cu influențe din realism, decorul sau orice alt element nepotrivit putând fi eliminat. Imaginea finală ajunge pe pânza de bumbac doar când clientul este mulțumit de lucrare, rezultatul fiind un tablou gata de pus pe perete.

Pentru mine, arta digitală este pe cât de nouă, pe atât de impresionantă, pentru că îmi aduce în față portretul perfect, ce sensibilizează chiar și cele mai „pretențioase” persoane. Dacă adaug și elementul de familie în acest portret, cu siguranță, în acest an, cadoul meu nu va fi „doar un simplu cadou de sub bradul rudelor”.

 

Și pentru că îmi doresc să puteți oferi și voi un astfel de cadou memorabil unei persoane dragi sau, de ce nu, chiar vouă, vă invit la un concurs. Puteți câștiga un voucher în valoare de 100 de lei pe care să îl folosiți la achiziționarea unui tablou de pe PicturaMea.ro. Voucherul este nenominal și poate fi folosit până pe 29 februarie 2016.

Pentru a participa la concurs trebuie să dați like paginii PicturaMea.ro și să lăsați un comentariu la acest articol, în care să îmi spuneți cui i-ați oferi un astfel de cadou.
Concursul se încheie pe 24 decembrie, urmând ca extragerea câștigătorului (random) să aibă loc pe 25 decembrie.

(Visited 512 times, 1 visits today)
Posted in Cutia cu pereți de cer

Articole similare

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.