Meniu Închide

Ce facem când relația părinte – copil nu mai e fericită

Am fost un copil liniștit, cu părinți fericiți, într-o lume simplă. La fel mi-aș dori să simtă și copilul meu la anii maturității, că i-am dăruit o copilărie veselă și lină.
Cred cu tărie că familia pe care o primește fiecare copil în dar este cea care construiește postamentul emoțional al adolescentului de mâine. Încrederea, empatia și acceptarea se predau cu sufletul, pe foițe de zâmbete, zi după zi.

Mă simt suficient de matură ca să fiu mamă, dar nu suficient de liberă ca să ofer libertate. Lumea de azi poartă un soi de paranoia, pe care părinții și bunicii noștri nu au avut-o, dar care s-a răspândit foarte repede în rândul acestei tinere generații de părinți. Gravităm în jurul propriilor copii, pe care îi închidem în globuri de cristal, ne e teamă că se îmbolnăvesc, ne e teamă că alți copii îi rănesc, ne e teamă că mănâncă nesănătos, ne e teamă că intră în anturaje nepotrivite, ne e teamă că devin prea rebeli, ne e teamă că pierdem controlul asupra lor. Panica reușește astfel să înlocuiască naturalețea, iar imaginea noastră de părinții adorabili are de suferit.

Sursa
Sursa

Pentru a depăși astfel de blocaje sociale și familiale, am ales să ascult experiența altora, specialiști și oratori, care îndrăznesc să ofere curaj, alternative, argumente puternice și sănătoase.

Toamna aceasta, Totul despre mame reuşeşte să aducă în România pe fondatoarea Ahaparenting.com, Laura Markham, doctor în psihologie clinică, autor al cărților „Părinți liniștiți, copii fericiți: cum să înlocuim țipetele cu conectarea” și „Părinți liniștiți, frați fericiți: cum să creștem frați prieteni pe viață”.

Fiind un apreciat mentor parental, dr Laura Markham este cunoscută în întreaga lume ca un specialist ce își bazează argumentele pe cele mai noi descoperiri cu privire la teoria atașamentului și dezvoltarea creierului, demolând modelele parentale dăunătoare care folosesc forța, controlul sau constrângerea.

Articolele sale periodice din Mothering Magazine, Ahaparenting.com, WebMD, Parents, dar și sutele de conferințe pe care le susține în toată lumea, descoperă în fața părinților de azi (stresați și obosiți) ceea ce ar putea fi imaginea sănătoasă a copiilor de mâine. Pentru a obține acest lucru însă e nevoie ca:
– părinții să învețe să-și gestioneze propriile emoţii, astfel încât cei mici să deprindă tehnică autocontrolului;
– conectarea și empatia dintre părinte și copil să primeze în orice situație;
– nevoia de control să dispară, dezvoltând mai degrabă, o relație de cooperare cu propriul copil.

Evenimentul din acest an de la București, care va fi găzduit de RIN Grand Hotel, pe 14 și 15 noiembrie, face parte din seria de Conferințe Totul Despre Parenting. Cu siguranță vă amintiți de invitații din anii trecuți, Michael Thompson și Alfie Kohn, experți ce au revoluționat, la rândul lor, ideea de parenting.

Temele din acest an, în jurul cărora își va construi conferințele dna. dr. Laura Markham, sunt extrem de solicitate de părinții din ziua de azi:

  • cum să înlocuiești țipetele și certurile cu conectarea;
  • unelte care te ajută să îți transformi starea atunci când ceva te dezechilibrează;
  • cum să îi oferi copilului unelte pentru creșterea inteligenței emoționale;
  • tehnici de mindfulness folosite pentru a dezamorsa conflictele în familie.

Pe lângă acestea, exemplificarea prin idei de jocuri sau situații concrete va conecta și mai bine publicul prezent la mesajele transmise de dna. dr. Laura Markham.

Mai jos aveţi informații despre programul fiecărei conferințe în parte. Dacă cel puțin una dintre ele pare să răspundă întrebărilor și temerilor voastre, atunci vă puteți înscrie aici, cu precizarea importantă că, până pe 26 septembrie, puteți să vă luați biletul la preț de EARLY BIRD!

CONFERINȚA I – 14 NOIEMBRIE, 10:00 – 13:00 „Părinte liniștit, deci copii liniștiți” sau cum să ne îndrumăm copiii să coopereze fără să apelăm la țipete, mite, amenințări sau pedepse

CONFERINȚA II – 14 NOIEMBRIE, 14:30 – 17:30 „Crește un copil inteligent emoțional” sau cum dezvoltă copiii respect de sine, rezistență la stres și atașamente sănătoase în loc de codependență

CONFERINȚĂ III – 15 NOIEMBRIE, 10:00 – 13:00 „Părinți liniștiți, frați fericiți” sau cum să nu se mai certe și să creștem frați prieteni pe viață

CONFERINȚĂ IV – 15 NOIEMBRIE, 14:30 – 17:30 Mindfulness și Autocontrol: despre parenting liniștit sau cum să înlocuim țipetele cu conectarea.

În luna octombrie vor putea fi disponibile și în limba româna cele două cărți ale dnei. dr. Laura Markham de care vă aminteam la începutul acestui articol, așa că, pentru cititorii fideli ai blogului voi pregăti o serie de surprize împreună cu Totul despre mame.

Conectare plăcută, dragi părinți!

Markham300x250

 

 

 

(Visited 264 times, 1 visits today)
Posted in Cutia cu pereți de cer

Articole similare

4 Comments

  1. Pingback:Lansare de carte – dr. Laura Markham [ 7 octombrie 2015] | Catinca Vlad

  2. Pingback:Putem crește copii și fără pedepse | Catinca Vlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.