Meniu Închide

Cum desfundăm nasul celor mici?

Că primii ani de colectivitate sunt grei și epuizanți am tot fost avertizată, că virozele sunt colege de grupă cu pruncii noștri am aflat dinainte de înscrierea la grădiniță, că e normal ca prichindeii să răcească de 7-8 ori într-un an am tot auzit în discursurile medicilor pediatri, dar că, dintr-o întreagă lună, fiica mea nu va merge la grădiniță decât 4 zile, asta nu aș fi crezut.

E adevărat că am început aventura grădiniței de doar 4 luni, când căldura verii încă ticăia alene peste tot. Însă, nici un moment nu mi-am imaginat că episoadele de bronșiolite și faringite ale fiicei mele vor fi atât de lungi și de frecvente. Așa că ne-am diversificat trusa medicală de toamnă cu aerosoli, antitermice, decongestionante, din nou aerosoli, antiinflamatoare, bronhodilatatoare, zeci de batiste de hârtie și ceaiuri de ghimbir.

Cel mai îngrijorător aspect în tot acest maraton al virozelor mi se pare cantitatea mare de substanțe medicamentoase pe care sunt nevoită să o dau fiicei mele într-un timp atât de scurt. De la un episod la altul, schema de tratament se schimbă mereu în încercarea de a obține răspunsul terapeutic potrivit. Cinci zile – un sirop de tuse, următoarele șapte – alt sirop, pentru imunitate – sirop de Echinaceea angustifolia, dacă nu aduce rezultatul dorit îl schimbăm cu cel de Echinaceea pallida și lista continuă pe rețetă.

Toamna asta pentru Maria a însemnat nas roșu, secreții abundente, multă tuse și doar câteva zile petrecute la grădiniță. Pentru că, la sfârșitul săptămânii trecute, micuța mea s-a întors din nou acasă cu tusea de mână. Mai târziu a apărut și febra…

Așa că acum am luat-o de la capăt: vizită la pediatru, vizită la farmacie, despachetarea aparatului de aerosoli, nopți febrile și crize de tuse.
Deși toată simptomatologia e supărătoare, de data aceasta observ că cel mai mult o deranjează scăderea calității somnului. Iar acest lucru se datorează în primul rând nasului înfundat. Picăturile decongestionante pe care le folosesc pentru Maria au limitări de dozaj, astfel că mai mult de 3-4 administrări pe zi nu pot face. De aceea, în perioadele dintre administrări apelez la Vapour Rub pe care îl aplic pe pieptul și gâtul buburuzei.
Efectul lui este blând, vaporii săi nu irită mucoasele și respirația este mult îmbunătățită, mai ales în timpul somnului.
Este un unguent mentolat cu acțiune antibacteriană la nivelul căilor respiratorii superioare, decongestionantă, răcoritoare și ușor antiinflamatoare.

img_20161017_013108

În farmacie se găsesc două forme: Snuffle babe Vapour Rub (de la 3 luni) și Children’s Vapour Rub (de la 6 luni).
Ambele forme își datorează acțiunea amestecului de ulei de eucalipt, ulei de cimbru și mentol. 

img_20161017_012504

Snuffle babe Vapour Rub este încadrat în categoria de dispozitive medicale (produse destinate prevenirii, tratamentului sau ameliorării unei afecțiuni)  și reprezintă în Anglia brandul cel mai popular din categoria decongestionantelor nazale pentru copii.

img_20161017_014017-2

Cel de-al doilea produs, Children’s Vapour Rub este cel pe care îl folosim și noi în momentul de față (indicațiile de utilizare sunt identice pentru ambele forme): i-l aplic Mariei în strat subțire pe piept și gât prin masaj ușor, doar pe pielea intactă, cu puțin timp înainte de culcare sau oricând e nevoie pe parcursul zilei, atunci când decongestionantele clasice au restricții de utilizare.
Este contraindicată aplicarea unguentului pe mucoase sau pe față. De asemenea, trebuie evitat contactul cu ochii.

O modalitate inedită de a folosi Vapour Rub, mai ales în cazul copilașilor mai mari, ar fi amestecarea într-un vas a unei cantități mici de unguent cu apă caldă (nu fierbinte, pentru a nu produce un disconfort copiilor) și inhalarea vaporilor.

Pentru că orice trusă medicală de acasă ar trebui să conțină în sezonul rece și un astfel de produs destinat celor mai mici membrii ai familiei, vă invit la un concurs la care puteți câștiga cele două forme Vapour RubSnuffle babe Vapour Rub (24 g) și Children’s Vapour Rub (50 g), împreună cu alte produse destinate îngrijirii copiilor.

Concursul se va desfășura în perioada 18-22 octombrie, urmând ca pe 23 octombrie să aibă loc extragerea în urma căreia voi anunța cei doi câștigători ai kit-ului Vapour Rub.

Pentru a participa la concurs trebuie să fiți fan al paginilor Vapour Rub Romania, să distribuiți public acest articol pe pagina voastră de Facebook și să lăsați un comentariu aici cu vârsta copilului vostru.

 

(Visited 1.029 times, 1 visits today)
Posted in Colaborări, Cutia cu pereți de cer, D'ale farmacistului

Articole similare

22 Comments

  1. Marius

    Noi am inceput sa folosim de la 9 luni cand este racita. Acum, la 2 ani, arata cu degetul, cere vapour rubul, intinge cu degetelul si pune le gat. Apoi ne da si pe noi :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.