Meniu Închide

Fiica mea și pantofiorii fermecați

Despre încălțămintea pentru copii aș putea vorbi o zi întreagă. De când voinicuța noastră a început marea aventură pe două picioare, am început să căutăm și să ne documentăm cât mai mult despre pantofii de copii, mai ales că am început să primim cadou fel de fel de botoșei, ghetuțe și pantofiori. Însă majoritatea era nesatisfăcătoare. E suficient să observi felul în care pășește copilul ca să îți dai seama când o încălțăminte dăunează sau nu mersului.

Cei mai mulți copii învață să meargă undeva între nouă și optsprezece luni, în funcție de rezistența și de stadiul de dezvoltare al musculaturii scheletice. Fiecare copil trebuie să fie tratat ca un individ ce își are propriul ritm de creștere.
Am observat o tendință, printre tinerele mame, de a compara constant progresul copiilor, fără să țină cont că fiecare copil începe să meargă atunci când este pregătit pentru așa ceva. Până la urmă, vorbim despre primii pași stângaci și timizi ai unei călătorii foarte lungi din viață. Să-i lăsăm deci, să se ridice și să îndrăznească a păși atunci când vor simți că sunt gata.

Principala noastră grijă este să le oferim încălțămintea de calitate, care să le permită o experiență asemănătoare mersului desculț. Multe culturi, criticate poate de noi, moderniștii, păstrează nealterată această practică de a lăsa copiii, în primii ani de viață, desculți prin casă, prin grădină, pe nisip sau zăpadă. În acest fel, cei mici învață să meargă bine, au echilibru și își întăresc musculatura.

În procesul nostru de căutare al pantofului perfect pentru buburuza mică, am ales să cerem și părerea unor medici. De la ei ne-am notat cele mai „sănătoase” aspecte:

  • Degetele de la picioare nu ar trebui să atingă partea din fată a pantofului
  • Forma trebuie sa fie patrata sau ovala ca sa permita confortul degețelelor si mentinerea echilibrului (in cazul primilor pasi)
  • Incălțămintea trebuie să fie ușoară, din materiale naturale (piele, panza),
  • Talpă flexibilă, care să permită imitarea mersului descult, dar antiaderentă pentru plimbarile in natura

La acestea, am adaugat si noi câteva cerințe proprii la ceea ce ne imaginam a fi încălțămintea potrivita:

  • confecționată din piele moale (interior/exterior), fără întărituri, ultraflexibilă, care să nu permită împiedicarea prin exces de material sau cusături
  • comoda, care sa permita piciorului sa respire
  • prevăzută cu sistem eficient de închidere sau ușor de manevrat de către adulți (gen arici sau banda elastica)
  • ușor de curățat, rezistentă la uzură
  • cu modele vesele, colorate și educative (la baiatul unor prieteni am vazut o pereche de pantofiori haiosi, la care partea stângă avea un desen diferit de partea dreaptă pentru ca cel mic  să învețe mai ușor cele două direcții)

Din recomandare în recomandare am ajuns, în cele din urmă la un magazin online de produse pentru bebeluși și copii.
Siguranta, calitatea materialelor, durabilitatea și confortul oferit de produsele distribuite reprezintă criterii stricte în alegerea producătorilor și partenerilor.

Prin gama variată de încălțăminte se încearcă acoperirea nevoilor pentru toate etapele de creștere: de la în încălțăminte pentru bebeluși, până la cea de băieți și fete cochete, dar si pentru toate anotimpurile.

Vă invit, cu aceeași căldură cu care mi-a fost recomandat și mie magazinul, să căutați printre produsele listate, acei pantofiori fermecați potriviți, care să-i dea celui mic „praf magic” și curaj în a explora lumea cea mare.

Noi i-am găsit, acum câteva luni de zile, iar de atunci am tot exersat prin casă alergatul, mersul pe vârfuri, țopăitul, în așteptarea primăverii cu alei însorite și iarbă crudă.

Pantofiori fermecați și copil epuizat

 

(Visited 164 times, 1 visits today)
Posted in Cutia cu pereți de cer

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.