Meniu Închide

„Coșul de gunoi e plin, ce vreți să fac cu el?”

Când vine vorba de curățenie, sunt genul de persoană căreia nu-i place să lase această activitate în seama altora. Deși timpul este destul de prețios pentru o tânără mamă, prefer curățenia făcută temeinic, mai ales că titirezul meu haios se ascunde acum prin cele mai neobișnuite colțuri ale casei. (Recunosc însă că un mare ajutor vine din partea soțului meu, care își asumă de fiecare dată rolul de animator, magician sau povestitor, acaparând-o în întregime pe fiica noastră, cât timp eu fac curat.)

Săptămâna trecută, am făcut o excepție de la regulă. După o „petrecere” frumoasă și epuizantă, care a întors toată casa pe dos, am avut senzația că retrăiesc momentul mutării noastre aici. Așa că, fără să stau pe gânduri, am hotărât că e mai bine să chem o firmă de curățenie, care să rezolve problema profesionist, în câteva ore.

Sursă
Sursă

Dar cum principalele firme recomandate erau disponibile abia într-o săptămână, am ajuns pe site-ul unei firme aflată „la început de drum” (așa cum mi-au mărturisit la final), dar cu tarife asemănătoare celor din top. Reprezentantul cu care am vorbit – un domn destul de amabil și deschis propunerilor – a fost de acord să îmi facă programare sâmbătă de dimineață.

Dacă ați avut vreodată curiozitatea să căutați ce prețuri au serviciile oferite de firmele de curățenie din Bucuresti, ați observat probabil că o curățenie generală pentru 70 m² pleacă de la 380 lei (aspirare, șters praf, spălat geamuri, igienizat grupuri sanitare, șters faianță, schimbat saci de gunoi și alte mărunțișuri). Dacă se dorește aspirarea saltelelor sau spălarea covoarelor și mochetelor, se taxează suplimentar cu 3-4 lei \ m². Se ajunge astfel la o sumă orientativă de 700 lei. Consumabilele sunt incluse în preț sau cel puțin așa ar trebui să fie.

Și așa ajungem la bancul din titlul articolului: doamna care s-a ocupat sâmbătă de cele două băi ale mele (echipa era formată din trei persoane), m-a strigat la un moment să îmi spună că cele două coșurile de gunoi erau pline.
– Ce vreți să fac cu ele?
– Le goliți, bineînțeles! i-am răspuns uimită.
– Păi să știți că nu am saci de gunoi.
– Vă aduc eu o rolă! abținându-mă să nu bufnesc ironic în râs.
Ceva mai târziu m-a strigat iar, mirându-se ca un copil mic în fața aspiratorului cu dispozitiv de spălare:
– Veniți repede să vedeți ce apă neagră!
I-am aruncat un „mda” scurt, numai că, simțind nevoia unui diagnostic, mi-a completat:
– Aici s-a intrat cu pantofii pe mochetă! Dar stați liniștită, v-o face colega ca nouă!
– Sper, de-asta v-am chemat!
Numai că femeia nu s-a lăsat așa ușor, după ce a realizat că nu poate curăța a doua baie până nu își termină colegele treaba, m-a strigat din nou să îmi spună că am un balcon „așa frumos”:
– Ce de flori aveți, doamnă! Le-am arătat și colegelor, foarte frumos!  Da’ și apartamentul e frumos! Mare, luminos, seamănă cu al meu, că stau la câteva străzi de Dvs.
M-am agățat în continuare de același rece ” mda”, pentru a încheia discuția, doar că femeia, insistentă, a început să îmi înșire străzi și repere pentru a-mi explica unde stă.

Poate că toată această pseudoconversație ar fi rămas una banală (maxim haioasă), dacă la final, după 4 ore de activitate (mai mult sau mai puțin responsabilă) nu aș fi descoperit că cea de-a doua baie a rămas pe jumătate curățată, un coș de gunoi fără sac și nici urmă de rolă de saci.
În plus, persoana care a manevrat aspiratorul-minune, „a uitat” să aspire înainte de a injecta spumă în mochetă, mai ales în spatele ușilor (probabil, pe principiul că nimeni nu o să facă verificări tocmai acolo).

Recunosc că mulțumită pe deplin am fost doar de ferestre și bucătărie (persoana care s-a ocupat de ele a fost destul de atentă la detalii).
Dar cum imaginea și profesionalismul unei firme se reflectă prin personalul direct implicat, vă sfătuiesc să nu faceți compromisuri când e vorba de casa voastră și să apelați la cei consacrați, chiar dacă trebuie să așteptați mai mult pentru o programare.

P.S. Dacă sunteți interesați , vă pot spune în privat despre cine este vorba.

(Visited 287 times, 1 visits today)
Posted in Cutia cu pereți de cer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.