Meniu Închide

Iulie fără Social Media for Parents ?

Se poate să treacă vreun iulie fără să aibă loc Social Media for Parents ?
Imposibil.

Nici temperaturile extreme din București, nici ploile torențiale din țară nu au cum să dea peste cap evenimentul care de vreo 5 ani de zile pune bloggerii de parenting și specialiștii social media pe acceași filă de calendar.
Echipa Evensys a creat o tradiție prin acest eveniment unic în Romania reunind, an de an, noii și vechii adepți ai acestei nișe frumoase care devine din ce în ce mai dinamică.

Ediția din acest an va fi a treia la care voi lua parte bucuroasă. În plus voi avea cea mai minunată companie (Cristina, să îmi fie cu iertare!) pentru că bebelușul meu acrobat mă va însoți la conferință. Aștept cu emoții să văd dacă îi va plăcea și dacă răbdarea lui îmi va permite să rămân până la final.
Vor fi aproape 7 ore de discuții, povești inspiraționale, informații de specialitate (ca să nu le spun „tehnice”), glume și poze, reîntâlniri și revelații, sfaturi, notițe și idei de colaborări.

sursă
Ce am câștigat de-a lungul participărilor anterioare?

Îmi amintesc că la edițiile trecute i-am descoperit pe Gáspár György (psihoterapeut relational/autor) și pe Urania Cremene (parenting trainer, speaker and coach), oameni darnici și oratori impecabili, care continuă să mă inspire cu fiecare ocazie. Atât cât am putut, le-am urmărit cu mare interes activitatea și conferințele ulterioare.

Tot la Social Media for Parents i-am cunoscut mai bine pe cei mai influenți bloggeri de parenting. Pe Ana Nicolescu mă bucur să o văd tot mai des pe scenă pentru că face niște lucruri extraordinare pentru comunitatea părinților bloggeri din Romania. Are un mod elegant de a încuraja și de a pune lucrurile în mișcare.

La prima ediție la care am participat le-am cunoscut (după principiul „aha, deci tu ești…, te citesc de mult”) pe Cristina, pe Raluca, pe cealaltă Cristina, pe Marina, mame minunate cu comunități minunate. Continui să le citesc cu mare drag și să fur de la ele tot felul de idei năstrușnice de joacă, de dulciuri rapide sau de escapade cu familia.

De la ediția din 2016 m-am întors cu multe notițe și sfaturi medicale culese din discursurile doctorilor Mihaelei Bilic (medic nutriționist) și Sorin Cadar (medic primar ORL). Pe cel de-al doilea mă bucur să îl regăsesc și în acest an printre invitați. Tot atunci i-am cunoscut și pe tăticii îndrăzneți care s-au strecurat din fața reflectoarelor pentru a scrie pe blogurile personale experiența lor de părinți și care au reușit să strângă în jurul lor comunități impresionante.

Îmi amintesc cu amuzament că anul trecut, pe vremea asta, auzeam pentru prima dată de Oana Morar, cea care de peste douăzeci de ani încearcă să schimbe din piesele mult prea uzate ale sistemului de învățământ românesc. Ulterior am aflat despre atelierele de formare și de evaluare organizate de echipa ei, despre școala Helikon pe care a înființat-o în Călărași, despre taberele de vară pentru copii (la care abia aștept să o trimit și pe fiica mea după ce va bifa criteriul de vârstă).

sursă

Cu ce dorințe particip anul acesta?

Răsfoind programul evenimentului care va avea loc pe 19 iulie, la Hotel Caro din Bucuresti, și lista vorbitorilor mă încântă să-i regăsesc pe cei consacrați și cu vechime pe scena SM for Parents. Recunosc însă că sunt foarte curioasă să le ascult pe Laura Frunză (blogger) și pe Florina Badea (blogger, health coach) cărora le admir activitatea din online.

Subiectele anunțate pentru ediția din acest an readuc în discuție probleme vechi cu care se confruntă părinții din ziua de azi: educația copiilor, nutriția, sănătatea, educația financiară, securitatea online și offline a copiilor. Și pentru că este o întâlnire din domeniul social media nu vor lipsi cu siguranță sfaturile despre activitatea în online a bloggerilor și ponturile de creștere/valorificare a blogurilor personale.

 

Dacă în urma acestor evenimente (multe și variate) organizate de Evensys învăț să-mi cresc blogul și micuța comunitate de cititori rămâne de văzut. Dar pe plan personal știu sigur că toate aceste interacțiuni cu oameni valoroși mă ajută să mă dezvolt, mă inspiră și îmi dau încrederea că a fi părinte este cea mai minunată meserie pe care o învăț în fața copiilor mei.

 

P.S. Pentru cei care nu s-au înscris la conferință, dar își doresc să urmărescă evenimentul live vă las mai jos portița de acces 🙂

 

 

(Visited 155 times, 1 visits today)
Posted in Evenimente, Meseria de părinte

Articole similare

2 Comments

  1. Nico

    Am citit cu mare placere tot ce ne-ai povestit despre editiile anterioare si m-ai facut sa fiu si mai nerabdatoare cu privire la editia din acest an! Iar daca spui ca-l vei lua cu tine pe bebelusul tau…pai asta schimba total situatia :). Mai am inca un motiv in plus sa merg la SMP… vreau sa cunosc si eu un bebelus acrobat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.