Meniu Închide

La masa celor mari – Webstock 2015

Am început ziua cu o altfel de energie, chiar dacă ceasul m-a urât încă de pe la 06.00, pentru că aflasem de trei zile că maratonistul Andrei Roșu va sparge gheața la Webstock 2015. L-am descoperit acum doi ani în online, i-am citit poveștile fiecarei isprăvi în adidași și m-am lăsat inspirată de determinarea lui. Astfel am ajuns să reintroduc sportul în viața mea (după o adolescență minunată, marcată de sportul de performanță). Încurajată de indemnul lui Andrei, îmi doresc din toată inimă să devin cea mai bună inspirație pentru copilul meu. Puterea exemplului s-a dovedit a fi de multe ori mai puternică decât scăpările nocive ale societății. Așa că, obiectivul meu pentru 2016 este nu Polul Nord (așa cum a început Andrei Roșu), ci Transfăgărășanul.

IMG_20151002_094112799

Știam de când m-am înscris la Webstock 2015 că experiența acestei zile mă va îmbogăți cât 1000 de ore de cursuri. Bucuria de a găsi și oamenii dragi aici, transformă evenimentul într-o mare petrecere de sfârșit de săptămână.

IMG_20151002_110108

Pe Erwin Albu mi l-au prezentat tot prietenii din online, inițiativa lui socială devenind virală pe internet: „autoservire din gospodărie pentru oameni cinstiți”.  Acum, la Webstock am ocazia să-i descopăr gospodăria din Codlea chiar prin produsele pe care le-a adus cu el. Impactul mare al proiectului său îndrăzneț și sănătos a reușit să mobilizeze comunitatea și să atingă latura socială a acesteia, întinzând o mână de ajutor persoanelor defavorizate. Erwin pregătește acum o extindere a ideii de „autoservire pentru oameni cinstiți” chiar și în mediul online, ceea ce ar putea fi un real succes, ținând cont de feed-back-ul primit în primele trei luni de activitate.

c400x225_Florin_Georgescu
Sursă

Ciclistul Florin Georgescu, președinte al Asociației Tandem, a reușit să mă impresioneze prin determinarea cu care duce la bun sfârșit lucruri „supraomenești” (din punctul meu de vedere), în încercarea de a atrage atenția asupra persoanelor cu deficiențe de vedere. Prin asociația pe care o conduce, încearcă să popularizeze în toată țara paraciclismul (ținând cont că este disciplină olimpică) și să doteze centrele locale cu biciclete tandem (biciclete speciale pentru nevăzători).
Cea mai răsunătoare ispravă a lui Florin Georgescu rămâne cursa de 2000 de kilometri pe bicicletă din 2012, până la Londra (chiar în perioada Jocurilor Olimpice). Un amănunt important, pe care intenționat l-am lăsat la final, Florin este orb de la vârsta de 14 ani. Imaginați-vă că pedalați mii de kilometri (nu 6  în jurul Herăstrăului!) fără să vă puteți încărca entuziasmul cu frumusețea locurile prin care treceți. Ați reuși să nu abandonați? Este oare supraomenesc ceea ce face acest sportiv?
Iată că, așa cu a precizat chiar Florin Georgescu pe scena de la Webstock, nu există anormalitate, ci diferite grade de normalitate.

Later edit (03.10.2015): Ziua de vineri mi-a adus aminte că barierele pot fi dărâmate, că pot face lucruri care să motiveze sau să schimbe comunități. Sunt o egoistă (vorba lui Cabral) și vreau ca cercului meu de oameni dragi să-i fie bine. Nu visez să salvez balene și urși Panda sau să opresc defrișările din Făgăraș, dar pot inspira \ ajuta \ susține oamenii din jurul meu, din familia mea, din sfera mea, în schimbul câtorva zâmbete (apropo, 2 octombrie a fost numită ziua internațională a zâmbetului).

(Visited 140 times, 1 visits today)
Posted in Cutia cu pereți de cer, Evenimente

Articole similare

3 Comments

  1. Adrian Constantin

    Anul trecut am participat si eu la eveniment in calitate de blogger acreditat. Am ramas cu multe informatii interesante pe care le-am pus in aplicare, dar si discutii interesante cu cateva persoane, contacte si multe altele. Anul viitor, daca o sa fiu in tara o sa merg la WEBSTOCK 2016 😀

    • Catinca

      Fiind cel mai mare eveniment de acest gen din țară, mi se pare un real câștig timpul petrecut acolo. Să sperăm că vor urma ediții din ce în ce mai mari! Și să ne vedem cu bine la anu’!

  2. Pingback:Toamna se poartă Webstock – Catinca Vlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.