Meniu Închide

Pe Aripi! Fiți gata! Start!

Haideți să alergăm împreună pentru cei care nu pot!

Wings_for_Life_World_Run_Zadar_01_1380789370
sursa

Anul trecut am participat la un eveniment unic pentru Romania care, desi nu avea legatura cu alergatul, se desfasura simultan in 18 tari, cu peste 8,400 de participanti, pentru doborarea unui record demn de Guinness Book: Great Cloth Diaper Change – 26 aprilie 2014. Accentul principal a cazut pe latura Earth Friendly a evenimentului, dorindu-se transmiterea catre tanara generatie, a responsabilitatii ecologice pe care o avem pentru aceasta planeta si pentru locuitorii ei.

Revenind la tema principala a acestui articol, Cursa Caritabila Wings for Life, organizata simultan in intreaga lume (peste 35 de tari participante, de pe 5 continente) este, de asemenea, un eveniment social menit sa dezvolte simtul civic si responsabilizarea populatiei pentru problemele reale ale societatii.

Prin acest gen de campanii/activitati, organizate la nivel mondial, care implica si uneste comunitati intregi, putem aduce in fata copiilor nostri cel mai bun exemplu de responsabilizare sociala si de justa evaluare a vietii. Putem spera, astfel, ca viitorul li se va deschide mult mai vesel si mai implicat, mult mai deschis si mai performant, mult mai verde si mai tolerant. Influentam (involuntar) atat de mult personalitatea si viata micutilor nostri, inca din timpul copilariei, incat toate actiunile si deciziile noastre le vor fi stalpi de sustinere in perceperea corecta a vietii. Eu voi participa la acest eveniment, chiar daca nu voi ajunge in locatia oficiala din Bucuresti, prin intermediul unei aplicatii de mobil (detalii mai jos).

wings-for-life
sursa

Wings for Life este o fundatie non-profit de cercetare a leziunilor maduvei spinarii. Pentru multi dintre noi, aceste afectiuni se traduc prin imposibilitatea de a misca membrele, insa trebuie sa cunoastem ca in realitate exista un numar mult mai mare de complicatii medicale care deriva din traumatismul maduvei spinarii: durerile cronice, disfunctiile urinare si imposibilitatea de autoreglare a temperaturii corpului sunt doar cateva din aceste complicatii. Ultramaratonul Wings for Life este un eveniment care a debutat in 2014 si are ca scop constientizarea acestor afectiuni ale maduvei spinarii si strangerea de fonduri pentru proiecte menite sa gaseasca un remediu.

Cum ne putem implica noi in acest proiect ?

Exista trei variante:

  1. Duminica, 3 mai 2015, de la 14:00, parcarea Selgros Pantelimon – se da startul cursei pentru cei prezenti (detalii aici)
  2. Duminica, 3 mai 2015, de la 14:00, orice locatie aleasa de tine – poti alerga simultan cu ceilalti participanti prezenti la cursa. Folosind aplicatia Wings for Life (disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iPhone), te poti înscrie în Selfie Run, o cursă virtuală pentru cei care nu pot ajunge în locațiile oficiale.
  3. Oricand, donand orice suma direct in contul Fundatiei Wings for Life.

De ce e o cursa cu adevarat speciala, dincolo de caracterul social?

Participants - Action
sursa

La acesta cursa nu exista o linie de finis. In schimb, alergatorii sunt urmariti de o Masina Oficiala de Finis (sau Masina Virtuala pentru cei care alearga cu aplicatia de mobil), care porneste la 30 de minute de la start, cu 15 km/h, si isi mareste treptat ritmul, pana cand ultimul concurent de pe traseu este depasit. Astfel, fiecare participant alearga cat poate sau pana in momentul in care este prins din urma de Masina Oficiala.

 

kit_participant_wflwr
sursa

Înscrierile se pot face online până pe 28 aprilie sau la fața locului cu minimum două ore înainte de startul cursei. Contribuția de participare este de 124 de lei (kit-ul il puteti vedea in imaginea alaturata), toate incasarle urmand sa fie donate scopului prezentat.

 

(Visited 135 times, 1 visits today)
Posted in Campanii sociale, Cutia cu pereți de cer, Evenimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.