Meniu Închide

Pizza de weekend

Copiii și pizza… adulții și pizza… nici o diferență. La orice vârstă, acest preparat este de nerefuzat.

Atunci când mergem în vacanță și nu avem o ofertă atractivă în meniu, alegem pizza. Uneori ne salvează prânzul. Alteori nu. 🙂

Însă cea preparată în casă este de departe preferata noastră. În primul rând pentru timpul petrecut împreună în bucătărie și pentru nerăbdarea cu care așteptăm toți trei în fața cuptorului să fie gata și să se topească toată mozzarella. Iar în al doilea rând pentru gustul deosebit care nu egalează nici măcar amintirile din copilărie ale pizzei pregătite de mama la aniversări.

Îmi amintesc că prima noastră încercare a venit spontan, căutând idei de activități în familie. N-am îndrăznit la început să preparăm și blatul, așa că am apelat la cel congelat din comerț. Însă momentul decorării a fost un deliciu. Maria a pictat cu fâșii de legume în timp ce degusta fiecare aliment adăugat, iar noi încercam să reparăm subtil locurile lăsate goale de ea.

Cum weekendul care tocmai a trecut a fost cam mofturos cu vremea, dându-ne plimbările peste cap, am îndrăznit să ieșim din casă doar pentru a ne reface proviziile din frigider.

Întrebată ce ar dori să preparăm în bucătărie (în locul plimbărilor prin parc), Maria a ales pizza fără să stea prea mult pe gânduri. Iar noi am acceptat bucuroși.
De această dată am hotărât să fac și blatul tot în casă.

Aluat de pizza cu cimbru
gata de pus la dospit

Rețetade bază este aici. Noi am folosit însă cantitățile la jumătate.

Ce a ieșit puteți vedea în montajul de mai jos:

 

(Visited 212 times, 1 visits today)
Posted in Din bucătăria noastră

2 Comments

 1. Raluca Nabarjoiu

  Mie pizza preparată în casă imi aminteste de adolescenta când eram la liceu, și cumpărăm blatul ( coca) de la o fabrică de pâine, veneam cu el acasă, îl ornam cu carne de pui, brânză, roșii, ouă, ciuperci…, era un deliciu și înlocuia o masa. Imi dau seama ca acum pizza o mâncăm când ieșim în oraș cu copilul nostru, și e păcat că nu am mai preparat pizza în casă, e mult mai bună ca cea de cumparat

  • Catinca

   Ai mare dreptate, și eu îmi amintesc că mama făcea pizza in casă și mirosea atât de bine. Timpul e cel care ne sare acum in spate și ne împinge să cumpărăm pizza in loc să o facem în casă.
   Îți mulțumesc că ai împărtășit cu noi amintirea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.