Meniu Închide

Părerea mea sinceră despre 4 accesorii Tellur (review)

La sfârșitul anului trecut, am avut bucuria să fiu selectată în cadrul campaniei Tellur organizată de BUZZStore. De-a lungul timpului am avut ocazia să particip și la alte campanii frumoase organizate de echipa BUZZStore. Dacă vreți să înțelegeți în ce constă colaborarea, vă invit să vă înscrieți aici, indiferent dacă dețineți sau nu un blog personal. Pentru fiecare campanie în parte se selectează un anumit profil de consumator, căruia îi sunt trimise diferite produse spre testare, urmând ca la finalul camaniei acesta să trimită un feedback corect, referitor la propria experiență cu produsul testat. Aveți aici un exemplu de la una din campaniile de anul trecut.

IMG_20151124_005442

Produsele primite în cadrul campaniei din decembrie s-au potrivit foarte bine cu perioada vacanței: un suport portabil de tabletă, un modulator FM, un Selfie-Stick cu Bluetooth Wireless si o camera auto portabilă.

Tellur-Slide-12

Pentru că știu că cei care au pus la cale această campanie așteaptă cele mai sincere păreri despre impactul produselor testate asupra consumatorului, dar și pentru a vă ajuta pe voi în luarea unei decizii atunci când intenționați să achiziționați un astfel de gadget, vă voi detalia fiecare produs în parte, cu plusuri și minusuri.

IMG_20151124_005318

Suportul de tabletă Tellur ne-a fost cel mai folositor obiect (din cele patru) în această vacanță, pentru că ne-a permis să ne îndulcim călătoriile cu mașina cu povești de iarnă. Fiica mea suportă mult mai bine drumurile lungi atunci când ne uităm la povești sau la cântecele. De obicei, în mașină, eu eram cea care țineam tableta pînă când îmi amorțea mâna și luam o pauză de la vizionat. Suportul mi-a fost de mare ajutor, mai ales că, atât piciorul pentru tetieră, cât și cel pentru parbriz, asigură o rotație de 360 de grade pentru o vizibilitate mai bună. Sistemul de prindere este foarte simplu: cu ajutorul unor cleme sau printr-un dispozitiv de tip ventuză. Chiar dacă tableta noastră ar fi avut funcția GPS, sunt sigură că buburuza nu ne-ar fi lăsat să o folosim.
Din păcate, suportul poate fi folosit doar pentru tabletele cu dimensiuni între 7” și 10”.

Modulatorul FM a fost foarte potrivit pentru perioada sărbătorilor, deoarece am putut asculta colindele noastre preferate sau cântecele copilăriei (pe care Maria le descoperă acum cu foarte mare entuziasm). Modelul pe care îl avem noi este T844C, recunoaște fișiere MP3 de pe card SD sau de pe stick USB, are un ecran LCD care ne permite vizualizarea rapidă a titlului piesei și, lucrul care ne-a plăcut cel mai mult, reține ultima melodie redată. Modulatorul vine însoțit bineînteles de o telecomandă, foarte utilă atunci când călătoresc pe bancheta din spate, alături de fiica mea.

Camera auto HD DVR Tellur, deși ne-am așteptat la o calitate a filmării conform descrierilor din pachet, în realitate nu ne-a surprins deloc. Camera are un ecran LCD de 2,5”, cu rezoluție HD (după cum specifică producătorul), suportă un card cu memorie de maxim 32 GB (cardul nu este inclus în pachet), o baterie reîncărcabilă BL-5C, un încărcător auto și un cablu USB.
Filmările, așa cum veți putea vedea și voi mai jos, sunt foarte slabe calitativ pe timpul zilei. Imaginea are o tentă roșiatică, claritate lasă mult de dorit, în trafic (exceptând pauzele de la semafor) nu poți identifica detalii ale celorlate mașini, cum ar fi numărul de înmatriculare. Pe timpul nopții este inutilizabilă, lumina farurilor de la celelalte autoturisme „explodează” (dacă îmi permiteți să folosesc acest termen) pe tot ecranul, încât nu se mai vede nimic. Cele 6 LED-uri pentru night vision nu-și fac deloc treaba.
Când am încercat să alimentez camera cu un alt cablu, de la o altă sursă de curent (un încărcător Philips de 1A pe care îl am în permanență în mașină), am observat că se oprește aleator din înregistrare, deși ecranul nu se închide complet. De asemenea, în timpul mersului, pentru a nu distrage atenția de la drum, am preferat să închid clapa. Deși ecranul rămăne aprins chiar și în acestă poziție, nu poți ști dacă înregistrează sau nu.
Un alt inconvenient este că nu am putut folosi și camera și modulatorul FM în același timp, ambele fiind dependente de priza de la bricheta. Nici nu pun la calcul încărcătorul meu pentru telefon, pentru că nu ar mai avea loc 🙂
Sistemul de prindere nu este sigur, în timpul mersului mi s-a întâmplat ca ventuza să se desprindă și camera să cadă (pe cuvînt, nu conduc violent).
Prețul scăzut al acestei camere auto poate convinge utilizatorii mai puțin pretențioși să o achiziționeze, însă după experiența personală nu o recomand.

Selfie-Stick-ul cu Bluetooth Wireless ne-a distrat atât în momentul interpretării colindelor, de pe bancheta din spate, cât și alături de familie, în jurul bradului sau pe pârtie. L-am folosit cu ușurință, are un braț extensibil până la 100 de cm și un buton declanșator pe mâner (poate puțin cam sensibil acest buton, deoarece se întâmplă să facă două poze deodată), este compatibil cu majoritatea smartphone-urilor de pe piață (iOS 4.0 sau variante superioare). Pentru unele modele care funcționează cu sistemul Android, este necesară mai întâi descărcarea unei aplicații speciale. Mânerul este disponibil și în nuanțe vesele (verde, mov, albastru).

Vă las mai jos fragmente din călătoriile noatre, în care am testat camera Tellur.

(Visited 848 times, 1 visits today)
Posted in Cutia cu pereți de cer

Articole similare

1 Comment

  1. Pingback:Marketingul participativ sau ce inseamna sa te inscrii la campaniile BUZZStore? - Catinca Vlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.