Meniu Închide

Reset – Sănătatea nu are sezonalitate

De săptămâna viitoare.
De luni, gata.
Asta e ultima prăjitură.
De luni nu mai pun gura pe dulciuri. Mai ales că într-o lună începe sezonul concediilor și al hainelor subțiri de vară.

Indiferent de kilogramele din vârful acului de la cântar, promisiuni de acest gen am făcut cu toții măcar o dată în viață. Sunt promisiuni nocive care ne aduc frustrare, mai ales atunci când agresăm corpul cu tot felul de diete dezechilibrante.
Pierderea în greutate nu trebuie să devină un obiectiv la fiecare început de primăvară. Sănătatea nu are sezonalitate.

Îți dorești o schimbare din cauza presiunii sociale? În acest caz, rezultatul nu va fi pe măsura tiparului tău emoțional. Înainte de a lua orice decizie, fii sincer cu tine! Încearcă să păstrezi armonie între exteriorul și interiorul tău.

Vă povesteam cu alte ocazii că sunt schimbări care năvălesc în viața unui om fără să ceară voie și pe care le luăm ca atare și schimbări atent planificate.

Despre acele schimbări din viața mea, pe care le pot controla, vreau să vă vorbesc în continuare. În acest sens, mi-am planificat un obiectiv (sănătatea mea) și am făcut o listă personală la care încerc să bifez zilnic cât mai multe puncte.

  • Ies din monotonie (inclusiv culinară): aduc bucurie în farfurie, redescopăr rețete simple și rapide, mă prefac că știu să cânt jazz atunci când gătesc, dăruiesc măcar 30 de minute zilnic unei pasiuni personale.
  • Primesc energie (mâncare) → dăruiesc energie (dăruiesc dragoste, cuvinte bune, port copiii în brațe, mă joc pe covor).
  • Încep să-mi redescopăr aparatura și ustensile de bucătărie peste care s-a pus praful (aparatul pentru gătit cu aburi, oala din fontă, storcătorul de citrice).
  • Înlocuiesc caloriile cu nutrienți ( De exemplu, înlocuiesc biscuitii preferați cu banane sau semințe.)
  • Nu renunț la zahăr, dar învăț să îl folosesc ca pe un condiment și nu ca pe un aliment.
  • La supermarket merg cu lista (folosesc Google Keep de pe telefonul mobil), deoarece, în caz contrar, ajung la casa de marcat cu produse de care nu am absolută nevoie în acel moment. (De multe ori am plecat la magazin după lapte și ouă și m-am întors cu o promoție la detergent.)
  • Încerc să deslușesc tainele condimentelor și potențialul lor gastronomic, pentru că vreau să gătesc cu puține ingrediente, dar care să se potențeze reciproc, gustativ și nutritiv.
  • Încerc să mă împrietenesc cu farfuria mea chiar și atunci când mănânc singură. De obicei, fetiței mele îi fac happy face-uri în farfurie din bucăți de legume sau fructe, dar atunci când sunt singură, tind să mănânc pe fugă direct din caserolă și în picioare.
Catinca Vlad - Idee pentru mic dejun
sursă

Ca în foarte multe aspecte ale vieții, și în ceea ce privește sănătatea mea cuvântul magic este echilibrul.
Ca o concluzie, încerc să fiu atentă la cantități și să nu fac eliminări drastice. Cât despre activitatea fizică nu pot să mă plâng având doi copii mici și energici.

Parteneră mi-a fost încă de la început strategia Limitless -slăbește deștept care încurajează această stare, cea a echilibrului. În general, cele mai multe diete eșuează pentru că numărarea caloriilor poate deveni frustrantă. Programul dezvoltat de echipa Limitless ține cont de particularitățile fiecărui individ, iar dieta este construită săptămână cu săptămână. Mai multe informații despre programul lor găsiți aici.

(Visited 182 times, 1 visits today)
Posted in Colaborări, Cutia cu pereți de cer, Din bucătăria noastră

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.